Opleiding

Meld je nu aan voor de Write Junior opleiding van UvA minds

Opleiding

Write Junior 

In deze tweedaagse workshop leert u hoe het protocol WRITEjunior toe te passen in de behandeling van kinderen en adolescenten van 4 tot 21 jaar met een Posttraumatische stress stoornis. In WRITEjunior wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutische technieken als exposure, cognitieve herstructurering, coping en social sharing.

Tijdens de workshop wordt allereerst stil gestaan bij de veranderingen in de diagnose PTSS in de DSM 5. Vervolgens wordt de theoretische achtergrond van WRITEjunior uit een gezet. Daarna wordt geoefend met de verschillende onderdelen van het protocol: inleiding, exposure, cognitieve herstructurering, coping en social sharing. Ook komen de nieuwe toepassingen van WRITEjunior aan bod: zoals het onthullen van geheimen, psycho educatie en gebruik bij een preverbaal trauma.

Tijdens de tweede dag wordt aan de hand van de, als huiswerk gemaakte casuïstiek de verdere praktische toepassing geoefend.

De behandeling is wetenschappelijk onderzocht en erkend door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI).

Op de website: www.writejunior.nl is meer informatie te vinden en kunnen gratis artikelen worden gedownload. 

Voor wie

Psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, die in de praktijk werkzaam zijn in de hulpverlening aan kinderen, jeugdigen en hun ouders. Basiskennis van de cognitieve gedragstherapie wordt sterk aangeraden. De workshop is speciaal aanbevolen voor therapeuten die al geschoold zijn in EMDR en graag daarnaast nog een andere PTSS behandeling willen leren.

Doel

Na afloop van de workshop kunt u het WRITEjunior protocol zelfstandig toepassen in de dagelijkse praktijk.

Huiswerk

Voorafgaand aan de workshop dient onderstaand boek gelezen te worden. Na afloop van de eerste workshop dag dient een fictief WRITEjunior verhaal gemaakt te worden, dat tijdens de tweede dag wordt besproken. Let op dit traumaverhaal maken kost enkele uren, maar het is erg leerzaam om te maken. Pas dan loopt u tegen de moeilijkheden aan en leert u van de verhalen van anderen. Zo maakt u de techniek echt eigen en is dit niet zo maar een workshop.

Lucassen, S., Oord, S. van der (3e druk 2018 of 4e druk 2019 of 5e druk 2021), WRITEjunior. Protocol schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten 4-18 jaar. Amsterdam: SWP, ISBN 9789088507793 (3e druk) of ISBN 9789088507793 (4e druk) of ISBN 9789085601661 (5e druk) . Over dit boek moet je de beschikking hebben. 

U ontvangt een UvA minds certificaat op basis van de gemaakte huiswerkopdracht, aanwezigheid (minimaal 75%) en actieve deelname. Voor een certificaat met accreditatie geldt een norm van minimaal 90% aanwezigheid.

 

Een echt aanrader! Lees het boek en kom dan echt naar de cursus. Leer dat schrijven met cliënten een kundige kunst is.Anneke Eenhoorn

Fijn als kinderen met hele nare geschiedenissen een verhaal krijgen/maken waar ze in kunnen wonen.Jacqueline Rodenburg

Inschrijven?

Wilt u zich inschrijven? Klik op de knop om naar het formulier te gaan. Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u van ons een factuur toegezonden. Zodra u deze factuur heeft voldaan, is uw inschrijving definitief en ontvangt u hiervoor ter bevestiging een e-mail.

    Gegevens Cursist

    Vooropleiding / werkervaring

    Accreditatie